Slaninu (guanciale) nakrájíme na tenké plátky, v pánvi rozehřejeme olivový olej. Na silném ohni krátce orestujeme slaninu dokřupava. Poté přilejeme bílé víno a necháme odpařit. Špagety vhodíme do vroucí vody a vaříme podle návodu. Orestovanou slaninu předěláme z pánve do misky a přikryjeme alobalem. Do stejné pánve poté přidáme rajčata, chilli papričku, osolíme a na středním ohni chvilku povaříme, aby rajčata získala pikantní chuť. Z hotové rajčatové omáčky odstraníme papričku a zamícháme do ní slaninu. Uvařené špagety dáme na talíř a zalijeme omáčkou. Špagety amatriciana posypeme parmazánem a ihned podáváme.
Bazalku umyjeme, nasekáme a vložíme do mixéru. Přidáme podle potřeby olivový olej a dva stroužky prolisovaného česneku. Rozmixujeme a dochutíme bazalkové pesto solí. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al…
Celozrnné špagety uvaříme v osolené vodě. Avokádo vydloubeme, nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu a kapku oleje ze…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu al dente. Česnek, chilli papričku a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme kousky česneku a na mírném plameni pozvolna restujeme,…
Očištěný chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali sůl, cukr, máslo a citron - na 2 litry vody použijeme 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci másla. Chřest vložíme do…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.