Višňový likér
Ingredience
- višně: 1000 g
- cukr krupice: 300 g
- rum: 1000 ml
- vanilkový lusk: 1 ks
- hřebíček: 5 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Višňový likér – recept
Odstopkované a omyté višně nasypeme do nádoby, přidáme cukr a protřepeme. Hřebíček a rozříznutý vanilkový lusk přidáme, pokud chceme likér se silnějším aroma, jinak můžeme vynechat. Pak višně zalijeme rumem, promícháme, nádobu uzavřeme a dáme na slunné místo (například k oknu). Necháme stát cca 6 týdnů, občas promícháme višně v rumu bez otevírání (potřeseme lahví). Hotový višňový likér přecedíme do lahví. „Opilé višně“ můžeme použít na cukroví, obalit v čokoládě nebo sníst jen tak.
Cukru můžeme dát do likéru v množství podle požadované sladkosti likéru. Rum můžeme nahradit konzumním lihem nebo vodkou, v tom případě je určitě třeba přidat i hřebíček a vanilkový lusk. Dalším volitelným kořením je celá skořice a/nebo citrónová nebo pomerančová kůra.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.