Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřová panenka Wellington Hlavní jídla
12. 01. 2018 Přečteno: 6109x

Vepřová panenka Wellington

Ingredience
- +
  • vepřová panenka: 300 g
  • vyválené listové těsto: 1 ks
  • panceta nebo anglická slanina: 150 g
  • žampiony: 200 g
  • šalotka: 1 ks
  • žloutek: 1 ks
  • dijonská hořčice: 2 PL
  • máslo
  • tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vepřová panenka Wellington - recept

Vepřovou panenku odblaníme, žampiony a šalotku nakrájíme nadrobno nebo krátce promixujeme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, necháme na něm zesklovatět šalotku, přidáme žampiony a společně s trochou soli, pepře a tymiánu orestujeme. Směs necháme vychladnout. Na troše oleje necháme zprudka opéct maso ze všech stran, následně ho osolíme, opepříme, necháme vychladnout a potřeme hořčicí. 

Na potravinovou folii vyskládáme plátky pancety tak, aby se překrývaly, potřeme tenkou vrstvou žampionové směsi, položíme panenku, zarolujeme a pomocí folie utáhneme. Necháme půl hodiny i s folií v lednici.  

Okraje listového těsta potřeme žloutkem, maso vyjmeme z folie a zabalíme do těsta tak, aby nezůstal nikde vzduch a těsto bylo pevně utěsněné. Necháme opět vychladit asi 20 minut v lednici. 

Panenku Wellington potřeme žloutkem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 190 °C asi 25 - 35 minut podle průměru masa a požadovaného propečení. 

Vepřová panenka Wellington se nechá ještě 10 minut odpočinout a podává se se zeleninou nebo bramborovou kaší

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprova-panenka-s-vinnou-redukci.jpg Hlavní jídla

Vepřová panenka s vinnou redukcí

Vepřovou panenku necháme vcelku. Osolíme, opepříme a vetřeme do masa lístky tymiánu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka panenku ze všech stran opečeme. Poté ji přendáme do pekáče,…

Tip na recept

Pekingská polévka

Pekingská polévka

Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i maso použijeme na polévku. Maso nakrájíme na menší kousky, mrkev, bambusové výhonky a houby na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Mandlová granola

Ostatní: Mandlová granola

V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem.…

Burrito

Hlavní jídla: Burrito

Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, orestujeme je na oleji. Osolíme, opepříme a posypeme kořením na tacos. Rýži…

Špenátová polévka pro děti

Polévky: Špenátová polévka pro děti

V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm rozpustit máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, po chvilce…

Uzená polévka

Polévky: Uzená polévka

Mrkev a celer nastrouháme, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Brambory dáme vařit do vývaru, po 10ti…