![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Vepřová panenka s vinnou redukcí](/img/clanky/051ec9f917f72115a0ee042466cab129/veprova-panenka-s-vinnou-redukci.jpg)
Vepřová panenka s vinnou redukcí
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- červené víno: 100 ml
- cukr: 2 PL
- olej
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřová panenka s vinnou redukcí - recept
Vepřovou panenku necháme vcelku. Osolíme, opepříme a vetřeme do masa lístky tymiánu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka panenku ze všech stran opečeme. Poté ji přendáme do pekáče, zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme asi na 20 minut do trouby.
Mezitím si připravíme vinnou redukci. V malém hrci smícháme bílé víno s cukrem, můžeme přidat i tymián. Přivedeme k varu a necháme redukovat až nám vznikne vinná omáčka. Po vytažení masa z trouby přidáme do vinné redukce výpek z panenky.
Vepřovou panenku s vinnou redukcí podáváme se šťouchaným bramborem nebo dušenou zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.