Pečený zajíc
Ingredience
- zajíc: 1 ks
- červené víno: 500 ml
- střední cibule: 6 ks
- mrkev: 2 ks
- petržel: 2 ks
- celý pepř: 15 ks
- nové koření: 15 ks
- bobkový list: 5 ks
- jalovec: 10 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený zajíc – recept
Zajíce pořádně očistíme a nožem odblaníme. Zeleninu načistíme a nakrájíme na malé kostky. Zaječí maso důkladně nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou zeleninu a všechno koření. Zeleninu ještě osolíme. Podlejeme červeným vínem a trochou vody tak, aby byl zajíc téměř z poloviny ponořený ve šťávě. Pekáč přikryjeme (poklicí nebo alobalem) a vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme asi 4 hodiny do změknutí masa.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.