Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Třešňová přesnídávka s jablky Ostatní
18. 07. 2018 Přečteno: 5743x

Třešňová přesnídávka s jablky

Ingredience
- +
  • třešně: 500 g
  • jablka: 500 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Třešňová přesnídávka s jablky – recept

Třešně odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme. Jablka umyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Uvedená hmotnost je již vypeckovaných třešní a očištěných jablek. Jablek můžeme použít i více nebo méně, záleží na tom, jak jsou oba druhy ovoce sladké (třešně bývají spíše kyselejší a jablka nám dodají sladkost, aniž bychom museli použít cukr). Můžeme také udělat přesnídávku bez jablek a použít na oslazení např. cukr, med nebo stévii, ale protože nejčastějšími konzumenty přesnídávek jsou děti, použití jablek je pro ně vhodnější.

Třešně i jablka povaříme doměkka a rozmixujeme. Plníme je do vyvařených zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět. Třešňová přesnídávka s jablky se skladuje v lednici a spotřebujeme ji co nejdříve (bez cukru je jejich trvanlivost velmi omezená). Můžeme ji také zamrazit ve vhodných nádobách (vydrží nám déle – i tak se pro malé děti doporučuje maximálně 3 měsíce).

Alternativou je použít místo jablek banány, stačí jich méně, cca 100 - 200 gramů na 500 gramů třešní podle chuti.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-presnidavka.jpg Ostatní

Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou…

Tip na recept

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  Očištěnou kořenovou zeleninu rozdělíme na poloviny, jednu část dáme do hrnce se studenou vodou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Pesto z česneku medvědího

Ostatní: Pesto z česneku medvědího

Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na…

Nakládaný česnek

Ostatní: Nakládaný česnek

Česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky, které naskládáme do uzavíratelných nádob. Přidáme sůl, pepř, tymián,…

Polévka z červené řepy

Polévky: Polévka z červené řepy

Cibuli nakrájíme nadrobno, řepu, mrkev a brambory na kostičky. Na troše oleje necháme zpěnit cibuli, přidáme řepu…