Okurková polévka
Ingredience
- salátová okurka: 1 ks
- podmáslí: 500 ml
- bílý jogurt: 80 ml
- česnek - stroužky: 2 ks
- olivový olej: 1 PL
- pažitka
- vlašské ořechy
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Okurková polévka - recept
Česnek propasírujeme a v misce rozetřeme se solí a špetkou pepře. Omyté okurky nakrájíme na nudličky. Vložíme je do mísy, kam přidáme česnekovou směs, jogurt, pažitku, posekané ořechy a olivový olej. Vše dobře promícháme a nakonec zalijeme podmáslím. Okurková polévka se musí v lednici chladit alespoň hodinu.
Okurková polévka je skvělá jako předkrm v horkém létě. Podávat ji můžeme s opečeným toastem nebo bagetkou. Místo pažitky můžeme použít kopr a pro zpestření také můžeme přidat nadrobno nasekané chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.