Na olivovém oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Poté přidáme na kostky nakrájená rajčata a pouze krátce podusíme. Maso se nám dodělá ještě v troubě.
Cukety podélně rozřízneme, vydlabeme dužinu, osolíme, opepříme a naplníme masovou směsí. Vložíme do olejem vymazaného pekáčku a pečeme na 190 °C asi 35 minut. Po 15 minutách přidáme strouhaný sýr a dopečeme, dokud není cuketa měkká a sýr dozlatova.
Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…
Množství nálevu přizpůsobíme množství feferonek. Můžeme použít feferonky pálivé i nepálivé nebo je kombinovat. Česnek je nepovinná přísada, ale dodá feferonkám "další rozměr".
Feferonky omyjeme, případné…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.