Švestková omáčka k masu
Ingredience
- švestková povidla: 200 g
- máslo: 1 PL
- slivovice nebo rum: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- sůl
- třtinový cukr
- skořice
- kůra z citrónu: 0.5 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Švestková omáčka k masu - recept
Rozehřáté máslo zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Postupně přidáváme vodu a stále mícháme. Vody přidáme celkem asi 400 - 500 ml podle požadované výsledné hustoty omáčky. Zamícháme švestková povidla, kůru z citrónu, špetku skořice a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme 20 minut probublávat a na závěr přimícháme slivovici.
Švestková omáčka se hodí ke zvěřině, jehněčímu, kachnímu i uzenému masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.