Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninový vývar Polévky
27. 09. 2017 Přečteno: 2608x

Zeleninový vývar

Ingredience
- +
  • celer: 1 ks
  • řapíkatý celer: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • kedlubna: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 3 ks
  • petrželka: 2 PL
  • bobkový list: 2 ks
  • nové koření: 4 ks
  • celý pepř: 8 ks
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Zeleninový vývar - recept

Zeleninu očistíme, nakrájíme na hrubší kousky, zalijeme vodou a na mírném ohni zeleninový vývar vaříme minimálně hodinu. Poté přecedíme, osolíme podle chuti a používáme jako základ pro další jídla.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Drožďová polévka

Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Cuba Libre

Nápoje: Cuba Libre

Do vyšší sklenice vložíme pár kostek ledu a limetku nakrájenou na menší kousky. Zalijeme bílým rumem a dolijeme…

Karlovarský knedlík

Přílohy: Karlovarský knedlík

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme vyschnout. Kostičky namočíme v mléce. Oddělíme žloutky od bílků, do…

Pečený candát se zeleninou

Hlavní jídla: Pečený candát se zeleninou

Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže,…

Bešamel

Ostatní: Bešamel

Do rozpuštěného másla přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem. Za občasného zamíchání…