Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Houbové kyselo Polévky
16. 10. 2017 Přečteno: 10619x

Houbové kyselo

Ingredience
- +
  • hrst čerstvých hub: 1 ks
  • uvařené brambory: 2 ks 
  • vývar: 500 ml 
  • mléko: 50 ml 
  • zakysaná smetana: 50 ml
  • hladká mouka: 1 PL 
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín 
  • ocet k podávání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Houbové kyselo - recept

Houby očistíme, nakrájíme na menší kostky a podusíme v hrnci na troše oleje. Přilijeme horký vývar, smetanu a mléko a povaříme. Přidáme nakrájené vařené brambory a kmín, dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby případně houbové kyselo zahustíme lžicí hladké mouky rozmíchané ve vodě nebo troše mlékaa provaříme.

Houbové kyselo podáváme se lžičkou octa, který mu dodá typickou chuť. Posypat ho můžeme i čerstvým koprem a doplnit plátky hub orestovanými nasucho na pánvi. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 16 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Jidášky

Těsto na jidášky

Začněte přípravou kvásku do těsta, tj. do hrníčku si nalijte trochu mléka (asi polovinu z uvedeného množství) a mírně jej zahřejte (aby bylo vlažné). Poté do něj rozdrobte droždí, vsypte asi lžíci cukru a 2 až…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Lilková pomazánka

Pomazánky: Lilková pomazánka

Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 20 minut odležet, aby pustil vodu. Poté propláchneme a osušíme…

Cejn ve vinném těstíčku

Hlavní jídla: Cejn ve vinném těstíčku

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko.…

Dýňová buchta

Dezerty: Dýňová buchta

Dýni zbavíme semínek, nastrouháme a smícháme s cukrem, mlékem, rozšlehaným vajíčkem, olejem a trochou skořice. Po…

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…