Houbové kyselo
Ingredience
- hrst čerstvých hub: 1 ks
- uvařené brambory: 2 ks
- vývar: 500 ml
- mléko: 50 ml
- zakysaná smetana: 50 ml
- hladká mouka: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- ocet k podávání
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houbové kyselo - recept
Houby očistíme, nakrájíme na menší kostky a podusíme v hrnci na troše oleje. Přilijeme horký vývar, smetanu a mléko a povaříme. Přidáme nakrájené vařené brambory a kmín, dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby případně houbové kyselo zahustíme lžicí hladké mouky rozmíchané ve vodě nebo troše mlékaa provaříme.
Houbové kyselo podáváme se lžičkou octa, který mu dodá typickou chuť. Posypat ho můžeme i čerstvým koprem a doplnit plátky hub orestovanými nasucho na pánvi.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.