Domácí marlenka
Ingredience
- máslo: 450 g
- med: 4 PL
- hladká mouka: 400 g
- cukr krystal: 250 g
- vejce: 3 ks
- salko: 1 ks
- jedlá soda: 1 KL
- vlašské ořechy: 150 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí marlenka - recept
Na párou rozpustíme 250 g másla, přidáme cukr a med. Prošleháme, přidáme vejce a mouku smíchanou se soudou. Vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na tři stejné díly. Z nich vypracujeme tři pláty, které vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme zhruba 10 minut. Ze zbytku změklého másla a salka vyšleháme krém. Upečené pláty ořežeme, aby byly všechny stejně velké. Plníme krémem a vrstvíme na sebe. Zbytkem krému potřeme i horní vrstvu. Vlašské ořechy pomeleme a důkladně mletými ořechy posypeme marlenku.
Domácí marlenka by měla minimálně do druhého dne ležet v chladu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.