![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pečená hovězí žebra](/img/clanky/51bcd2c416274f32c8315cb6eb86be8e/pecena-hovezi-zebra.jpg)
Pečená hovězí žebra
Ingredience
- hovězí žebra: 800 g
- hovězí vývar: 200 ml
- česnek - stroužky: 2 ks
- cibule: 1 ks
- citrón: 1 ks
- med: 1 PL
- sójová omáčka: 1 KL
- olej: 1 PL
- worcestrová omáčka: 1 KL
- hořčice: 1 KL
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečená hovězí žebra – recept
Smícháme med, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, olej, hořčici, sójovou a worcestrovou omáčku, sůl, pepř a důkladně promícháme.
Do pekáče rozložíme na dno cibuli, bobkový list, nové koření a podlijeme trochou hovězího vývaru. Navrch naklademe hovězí žebra bohatě potřená marinádou. Pečeme zakryté asi 45 minut. Nejprve 10 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C. Žebra polijeme zbytkem marinády a dopečeme odkryté asi 15 minut. Marináda lehce zkaramelizuje a bude křupavá.
Pečená hovězí žebra podáváme s chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.