Pečená hovězí žebra
Ingredience
- hovězí žebra: 800 g
- hovězí vývar: 200 ml
- česnek - stroužky: 2 ks
- cibule: 1 ks
- citrón: 1 ks
- med: 1 PL
- sójová omáčka: 1 KL
- olej: 1 PL
- worcestrová omáčka: 1 KL
- hořčice: 1 KL
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečená hovězí žebra – recept
Smícháme med, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, olej, hořčici, sójovou a worcestrovou omáčku, sůl, pepř a důkladně promícháme.
Do pekáče rozložíme na dno cibuli, bobkový list, nové koření a podlijeme trochou hovězího vývaru. Navrch naklademe hovězí žebra bohatě potřená marinádou. Pečeme zakryté asi 45 minut. Nejprve 10 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C. Žebra polijeme zbytkem marinády a dopečeme odkryté asi 15 minut. Marináda lehce zkaramelizuje a bude křupavá.
Pečená hovězí žebra podáváme s chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.