Broskvová buchta
Ingredience
- polohrubá mouka: 350 g
- moučkový cukr: 200 g
- mléko nebo kefír: 250 ml
- olej: 150 ml
- vejce: 3 ks
- kypřící prášek: 1 ks
- broskve
- máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Broskvová buchta – recept
Broskve nakrájíme na plátky. Smícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme cukr, přidáme vejce, mléko nebo kefír a olej. Těsto jemně vymícháme dohladka.
Vyšší formu nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vylijeme těsto a nahoru poklademe broskve. Kousky broskví můžeme zamíchat také přímo do těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 až 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem a podávat.
Tip: Broskvová buchta bude chutnat skvěle také s drobenkou z cukru, másla a hrubé mouky, kterou ji ještě před pečením posypeme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.