Chilli con carne
Ingredience
- hovězí maso: 250 g
- malá cibule: 1 ks
- červená paprika: 1 ks
- rajčata z konzervy: 200 g
- hovězí vývar: 120 ml
- červené fazole z konzervy: 150 g
- stroužky česneku: 2 ks
- kečup: 1 PL
- chilli: 1 KL
- sladká paprika: 1 KL
- drcený kmín: 1 KL
- majoránka: 1 KL
- cukr: 1 PL
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chilli con carne – recept
Hovězí maso nameleme, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na velké pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibulku, přidáme česnek, papriku, kmín, chilli a sladkou papriku. Restujeme společně za stálého míchání asi 5 minut.
Maso přidáme do pánve poté, co ztlumíme teplotu. Maso důkladně promícháme a rozprostřeme po celé pánvi. Maso by se mělo rovnoměrně opéct, pěkně rozdělit a udělat dokřupava. Po celou dobu udržujeme mírný plamen, aby se nic neopékalo příliš zprudka. Česnek by mohl zhořknout.
Když je maso opečené, přilijeme do pánve vývar a rajčata z konzervy. Vše promícháme a přisypeme cukr, sůl, pepř a majoránku. Nakonec přidáme ještě kečup nebo rajčatový protlak. Společně vaříme ještě asi 15 minut, než se všechny chutě pořádně spojí. V závěru přidáme slité fazole z konzervy, dosolíme a dopepříme dle chuti.
Chilli con carne můžeme podávat s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.