Avokádový dip
Ingredience
- avokádo:1 ks
- citronová šťáva: 1 PL
- zakysaná smetana: 1 PL
- olivový olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Avokádový dip – recept
Při nákupu avokáda se zaměříme hlavně na to, aby bylo na omak měkké a pružné. Avokádo rozřízneme podélně okolo pecky, rozpůlíme a pecku vyjmeme. Lžičkou vydlabeme z avokáda vnitřek a rozmačkáme vidličkou. Aby avokádo neztratilo barvu a bylo pořád krásně zelené, pokapeme ho šťávou z citronu. Osolíme, opepříme, přimícháme olivový olej a zakysanou smetanu a necháme vychladit.
Avokádový dip můžeme použít na namáčení grilované zeleniny, jako pomazánku na jednohubky nebo přílohu k masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.