Cizrnové kari
Ingredience
- cizrna v konzervě : 200 g
- rýže basmati : 100 g
- malý česnekový stroužek : 1 ks
- čerstvý zázvor (loupaný a nakrájený na plátky) cca půl cm
- rostlinný olej : 1 PL
- kari koření : 1 KL
- chilli paprička dle chuti
- špenátové listy : 35 g
- smetana na vaření : 90 ml
- limeta či citron čtvrt ks
- sůl dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cizrnové kari – recept
Začněte tím, že si dáte vařit rýži. Mezitím si rozpalte v hluboké pánvi trochu oleje a na něm restujte plátky zázvoru společně s nasekaným česnekem, kari kořením a očištěnou chilli papričkou. Následně přidejte k surovinám špenátové listy, slitou a okapanou cizrnu a vše zalijte smetanou na vaření. Cizrnu pak vařte asi čtvrt hodiny na mírnějším plamenu. Nakonec kari dosolte dle chuti, okyselte mírně šťávou z limety či citronu a podávejte s vařenou rýží. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.