![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Cizrnové kari](/img/clanky/0d556ef768add8b612c21da0b1742fa0/cizrnové kari.jpg)
Cizrnové kari
Ingredience
- cizrna v konzervě : 200 g
- rýže basmati : 100 g
- malý česnekový stroužek : 1 ks
- čerstvý zázvor (loupaný a nakrájený na plátky) cca půl cm
- rostlinný olej : 1 PL
- kari koření : 1 KL
- chilli paprička dle chuti
- špenátové listy : 35 g
- smetana na vaření : 90 ml
- limeta či citron čtvrt ks
- sůl dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cizrnové kari – recept
Začněte tím, že si dáte vařit rýži. Mezitím si rozpalte v hluboké pánvi trochu oleje a na něm restujte plátky zázvoru společně s nasekaným česnekem, kari kořením a očištěnou chilli papričkou. Následně přidejte k surovinám špenátové listy, slitou a okapanou cizrnu a vše zalijte smetanou na vaření. Cizrnu pak vařte asi čtvrt hodiny na mírnějším plamenu. Nakonec kari dosolte dle chuti, okyselte mírně šťávou z limety či citronu a podávejte s vařenou rýží. Dobrou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.