Thajské kari s kokosovým mlékem
Ingredience
- kuřecí maso: 250 g
- červená kari pasta: 2 PL
- kokosové mléko: 400 ml
- zázvor: 3 cm
- česnek - stroužky: 2 ks
- chilli paprička: 1 ks
- rybí omáčka: 2 PL
- sezamový olej: 3 PL
- limetková šťáva
- čerstvý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Thajské kari s kokosovým mlékem - recept
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Zázvor očistíme a nastrouháme, česnek nasekáme. Z chilli papričky odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Ve wok pánvi rozehřejeme sezamový (případně olivový) olej. Přidáme červenou kari pastu a trošku kokosového mléka. Zvolna restujeme asi 2 minuty. Přihodíme nastrouhaný zázvor, česnek, chilli a kuřecí maso. Zakápneme rybí omáčkou. Restujeme 5 minut. Poté přidáme kokosové mléko a na mírném plameni prohříváme dalších 5 minut. Dochutíme limetkovou šťávou a nasekaným čerstvým koriandrem.
Kari patří v Thajsku mezi nejpálivější pokrmy. Pokud nechceme jídlo příliš ostré, chilli papričku vynecháme. Thajské kari s kokosovým mlékem podáváme s dušenou rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.