Čočkové karbanátky z červené čočky
Ingredience
- červená čočka: 200 g
- mrkev: 2 ks
- petržel: 1 ks
- cibule: 1 ks
- vejce: 1 ks
- celozrnná mouka: 2 PL
- celozrnná strouhanka: 2 PL
- majoránka: 1 KL
- kari koření: 1 KL
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čočkové karbanátky z červené čočky - recept
Na olej dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Osolíme, opepříme a k zelenině přidáme kari koření. Za občasného míchání smažíme asi 5 minut do změknutí. Do jiného hrnce dáme vařit červenou čočku. Vaříme asi 15 - 20 minut do změknutí. Ve velké míse nakonec zpracujeme těsto na čočkové karbanátky. Smícháme opečenou a změklou zeleninu, uvařenou čočku, vajíčko, strouhanku a mouku a vše důkladně promícháme. Pokud máme směs na čočkové karbanátky z červené čočky příliš řídké, přidáme ještě strouhanku nebo mouku. Pokud je naopak těsto příliš husté, přidáme ještě vajíčko nebo zředíme lžící mléka. Nakonec přidáme majoránku, dochutíme solí a pepřem. Karbanátky smažíme na pánvi z každé strany asi 5 minut do úplného zezlátnutí. Čočkové karbanátky z červené čočky je nejlepší podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo lehkým bramborovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.