Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hrušková povidla Ostatní
10. 10. 2017 Přečteno: 9564x

Hrušková povidla

Ingredience
- +
  • hrušky: 1000 g
  • kyselina citrónová: 1 KL
  • cukr krystal: 100
  • rum dle chuti
  • skořice dle chuti
  • mletý hřebíček dle chuti

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Hrušková povidla – recept

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a necháme vařit. Hrušky rozvaříme na kaši, kterou ještě rozmixujeme. Do hruškové kaše přidáme podle chuti hřebíček a skořici a ještě chvíli povaříme. na závěr můžeme přimíchat trochu rumu, který dá hruškovým povidlům aroma a prodlouží jejich trvanlivost. Připravíme si sklenice, do kterých budeme hrušková povidla dávat. Měly by být vyvařené a uzavíratelné.

Hrušková povidla nalijeme do sklenic a převážeme je celofánem. Takto připravené sklenice postavíme do trouby, aby se navrchu objevil škraloup. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Cuketa v těstíčku

Cuketa v těstíčku

Cuketu nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm. Těstíčko si připravíme tak, že rozšleháme vejce, přidáme mléko a podle chuti sůl. V mouce rozmícháme mletou papriku a mouku přisypáváme do vajíčka tak dlouho, dokud…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Pomalu pečený bůček

Hlavní jídla: Pomalu pečený bůček

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší…

Zapečené kapustičky

Přílohy: Zapečené kapustičky

Kapustičky očistíme a dáme na 5 minut vařit do osolené vody (měly by být uvařené do poloměkka). Slaninu orestujeme…

Chřestová omáčka

Přílohy: Chřestová omáčka

Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik,…

Pórková polévka s vejci

Polévky: Pórková polévka s vejci

Pórek očistíme, rozkrojíme podélně napůl, nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Oloupeme a na…