Hrušková povidla
Ingredience
- hrušky: 1000 g
- kyselina citrónová: 1 KL
- cukr krystal: 100 g
- rum dle chuti
- skořice dle chuti
- mletý hřebíček dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hrušková povidla – recept
Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a necháme vařit. Hrušky rozvaříme na kaši, kterou ještě rozmixujeme. Do hruškové kaše přidáme podle chuti hřebíček a skořici a ještě chvíli povaříme. na závěr můžeme přimíchat trochu rumu, který dá hruškovým povidlům aroma a prodlouží jejich trvanlivost. Připravíme si sklenice, do kterých budeme hrušková povidla dávat. Měly by být vyvařené a uzavíratelné.
Hrušková povidla nalijeme do sklenic a převážeme je celofánem. Takto připravené sklenice postavíme do trouby, aby se navrchu objevil škraloup.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.