Chobotnicový salát
Ingredience
- čerstvá chobotnice: 300 g
- cherry rajčata: 8 ks
- řapíkatý celer: 20 cm
- malá cuketa: 1 ks
- vinný ocet: 80 ml
- olivový olej: 2 PL
- limetka: 1 ks
- petrželka: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chobotnicový salát - recept
Očištěnou chobotnici nakrájíme na menší kousky a uvaříme asi v 500 ml osolené vody smíchané s vinným octem. Uvaříme doměkka asi 40 minut a necháme vychladnout.
Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, řapíkatý celer a cuketu na malé kostičky, petrželku nadrobno. Zeleninu smícháme s chobotnicí, šťávou z limetky, špetkou soli a pepře a olivovým olejem.
Chobotnicový salát podáváme vychlazený s opečenou bagetkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.