Marmeláda z mirabelek
Ingredience
- mirabelky: 1000 g
- cukr krupice: 100 g
- citrusový pektin: 10 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Marmeláda z mirabelek – recept
Mirabelky omyjeme, zbavíme stopek a pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k mirabelkám a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více, podle chuti a sladkosti mirabelek – dokonce pokud jsou mirabelky velmi sladké, nemusíme použít už vůbec žádný další cukr) a vaříme do zhoustnutí. V případě potřeby můžeme přidat citrónovou šťávu nebo kyselinu citrónovou, marmeláda ještě více zhoustne. Průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř. Můžeme samozřejmě použít i hotový želírovací produkt podle návodu.
Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut. Sklenice s marmeládou uchováváme na tmavém a chladném místě a po otevření uchováváme v lednici.
Marmeláda z mirabelek se skvěle hodí do moučníků nebo do bílého jogurtu.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.