Hovězí s mrkví a hráškem
Ingredience
- hovězí zadní: 350 g
- mrkev: 2 ks
- mražený hrášek: 3 PL
- cibule: 1 ks
- rajčatový protlak: 1 PL
- červené víno: 80 ml
- olej
- tymián
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí s mrkví a hráškem – recept
Hovězí maso a cibuli si nejdříve nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme maso, osolíme, opepříme a dáme bokem. Na stejné pánvi pozvolna opečeme cibuli dozlatova, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, kterou lehce opečeme. Nakonec vrátíme na pánev maso, zalijeme červeným vínem, přidáme protlak, tymián a necháme vydusit alkohol.
Přilijeme trochu vody, okořeníme dle chuti a dusíme tak dlouho, než maso změkne. Na závěr přidáme hrášek a dusíme doměkka.
Hovězí s mrkví můžeme podávat s vařenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.