Pastinákové pyré
Ingredience
- pastinák: 300 g
- máslo: 50 g
- olej: 2 PL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pastinákové pyré – recept
Pastinák oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do pekáčku, zakapeme olejem a osolíme. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme doměkka, tedy asi 30 minut. Horkou zeleninu rozmačkáme s máslem na pyré nebo ji rozmixujeme tyčovým mixérem.
Pastinákové pyré podáváme jako přílohu zejména k masu, podobně jako bramborovou kaši.
Tip: Kousky zeleniny můžeme také vložit do hrnce, zalít vodou, osolit a uvařit doměkka. Poté scedit a pokračovat rozmačkáním. Pastinákové pyré můžeme rozmixovat i v mixéru. S máslem lze přidat i smetanu na vaření. Skvěle chutná i kombinace pastináku s bramborami, které nakrájíme na kostičky a dáme péct spolu s pastinákem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.