![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pastinákové pyré](/img/clanky/556d2f1c1a44e7e0f90bb18a2fcf54a4/pastinakove-pyre.jpg)
Pastinákové pyré
Ingredience
- pastinák: 300 g
- máslo: 50 g
- olej: 2 PL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pastinákové pyré – recept
Pastinák oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do pekáčku, zakapeme olejem a osolíme. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme doměkka, tedy asi 30 minut. Horkou zeleninu rozmačkáme s máslem na pyré nebo ji rozmixujeme tyčovým mixérem.
Pastinákové pyré podáváme jako přílohu zejména k masu, podobně jako bramborovou kaši.
Tip: Kousky zeleniny můžeme také vložit do hrnce, zalít vodou, osolit a uvařit doměkka. Poté scedit a pokračovat rozmačkáním. Pastinákové pyré můžeme rozmixovat i v mixéru. S máslem lze přidat i smetanu na vaření. Skvěle chutná i kombinace pastináku s bramborami, které nakrájíme na kostičky a dáme péct spolu s pastinákem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.