Halušky se zelím a uzeným
Ingredience
- brambory: 400 g
- hladká mouka: 110 g
- vejce: 1 ks
- sladkokyselé zelí: 150 g
- uzené maso: 150 g
- cibule: 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Halušky se zelím a uzeným – recept
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme pokrájené uzené maso, po chvíli vmícháme zelí a společně prohřejeme.
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto. Pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky vaříme v osolené vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Ihned je tedy scedíme a promícháme se zelím a uzeným masem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.