Halušky s brynzou
Ingredience
- brambory: 500 g
- hladká mouka: 150 g
- vejce: 1 ks
- brynza: 100 g
- zakysaná smetana: 100 g
- domácí slanina: 100 g
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Halušky s brynzou – recept
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto, pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky vaříme v osolené vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Ihned je scedíme a promícháme halušky s brynzou a smetanou.
Než se halušky uvaří, dáme na pánev nakrájenou slaninu, necháme vypéct a nasypeme na halušky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.