Kakaové DIA perníčky
Ingredience
- pohanková mouka (hladká) cca 230 až 240 g
- kakao 60 g
- mletá skořice 1 KL
- kypřící prášek do pečiva půl KL
- špetka soli
- vanilkový extrakt 1 KL
- sladidlo dle preferencí 80 g
- měkké máslo cca 240 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na kakaové DIA perníčky
Do mísy si vložte měkké máslo a vyšlehejte ho mixérem nebo kuchyňským robotem společně se sladidlem do pěny. Také po chvíli přidejte vanilkový extrakt a špetku soli. Až získáte nadýchaný máslový krém, vsypte do něj prosátou pohankovou mouku, kakao, kypřící prášek, mletou skořici a vypracujte homogenní těsto. Z něj vytvarujte bochánek a zabalte jej do folie na potraviny. Těsto chlaďte v lednici asi půl dne. Poté ho vyjměte, nechte povolit a vyválejte na plát vysoký cca 4 mm. Vykrojené kakaové DIA perníčky vyskládejte následně na plech s pečícím papírem a pečte cca 10 minut při teplotě 170 °C. Hotové cukroví uložte do uzavíratelné krabice a umístěte na chladnější a suché místo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.