Kávové perníčky
Ingredience
- hladká mouka 800 g
- moučkový cukr 300 g
- kakaový prášek 3 PL
- med 200 g
- jedlá soda 2 KL
- perníkové koření 1 KL
- měkké máslo 100 g
- vajíčka 3 ks
- čerstvé a zchladlé espresso 50 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na kávové perníčky
V míse si vyšlehejte měkké máslo spolu s vejci, moučkovým cukrem, kakaovým práškem, medem a espressem. Pak přisypte prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, perníkové koření a vypracujte hladké nelepivé těsto. To nechte odpočinout v lednici asi 60 minut a pak z něj vyválejte 3 až 4 mm silný plát, z kterého vykrajujte jednotlivé kusy perníčků. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a v teplé troubě pečte asi 8 až 10 minut při teplotě 165 až 170 °C. Upečené cukroví nechte zchladnout a poté dozdobte dle libosti třeba bílkovou polevou. Uchovávejte v uzavřené krabici do Vánoc.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.