Perníčky pro diabetiky
Ingredience
- mandlová mouka 2 a čtvrt hrnku
- prášek do pečiva půl KL
- špetka soli
- sladidlo Erythritol půl šálku
- měkké máslo 3 PL
- vanilkový extrakt 1 KL
- vejce 1 kus
- mletý zázvor 1 a půl KL
- mletá skořice 1 PL
- mletý muškátový oříšek čtvrt KL
- mletý hřebíček čtvrt KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na perníčky pro diabetiky
Nejprve si smíchejte sypké ingredience, tedy mandlovou mouku, koření, sůl a prášek do pečiva. Poté si vyšlehejte máslo se sladidlem, vanilkovým extraktem a vejcem. Nakonec sypkou směs vmíchejte do té máslové a vypracujte hladké homogenní těsto. To v potravinové folii umístěte na 30 minut do chladničky. Následně z těsta vyválejte plát silný asi půl centimetru a vykrajujte různé tvary perníčků. Jednotlivé kusy vyskládejte na plech s pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě asi deset minut při 175 °C. Po zchladnutí umístěte do dózy nebo krabice a uchovejte na suchém a chladnějším místě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.