Medové perníčky
Ingredience
- hladká mouka: 500 g
- med: 100 g
- cukr moučka: 130 g
- vejce: 2 - 3 ks
- máslo: 4 PL
- perníkové koření: 1 PL
- kypřící prášek do perníku: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Medové perníčky - recept
Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet.
Těsto rozválíme na asi 2 mm a pomocí vykrajovátek tvoříme perníčky. Ty rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 175 °C asi 8 - 10 minut.
Medové perníčky necháme změknout a zdobíme polevou z bílků.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.