![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kuře ala bažant](/img/clanky/657a2637458545c1b28c10d2952229cb/kure-ala-bazant.jpg)
Kuře ala bažant
Ingredience
- kuře: 1 ks
- uzená slanina: 50 g
- máslo: 80 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- suché bílé víno: 100 ml
- rozmarýn - snítka: 1 ks
- bobkový list: 4 ks
- nové koření: 8 ks
- jalovec: 8 ks
- celý pepř: 10 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře ala bažant – recept
Omyté a osušené kuře naporcujeme a osolíme, ale můžeme ho péct i vcelku, což nám dobu pečení prodlouží na přibližně 1 a 1/4 hodiny.
Pekáč vymažeme trochou másla, na které vyskládáme kolečka cibule, česneku, polovinu na kostičky nakrájené slaniny, rozmarýn a veškeré koření. Slaninou můžeme také prošpikovat sušší části kuřete (např. prsa).
Kuře přikryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Poté kuře odkryjeme, poklademe plátky slaniny, zvýšíme teplotu na 200 °C, podlijeme vínem a dopečeme asi 20 - 30 minut dozlatova. Z výpeku odstraníme koření a šťávu rozmixujeme nebo přepasírujeme přes sítko.
Kuře ala bažant můžeme podávat s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.