Kuře ala bažant
Ingredience
- kuře: 1 ks
- uzená slanina: 50 g
- máslo: 80 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- suché bílé víno: 100 ml
- rozmarýn - snítka: 1 ks
- bobkový list: 4 ks
- nové koření: 8 ks
- jalovec: 8 ks
- celý pepř: 10 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře ala bažant – recept
Omyté a osušené kuře naporcujeme a osolíme, ale můžeme ho péct i vcelku, což nám dobu pečení prodlouží na přibližně 1 a 1/4 hodiny.
Pekáč vymažeme trochou másla, na které vyskládáme kolečka cibule, česneku, polovinu na kostičky nakrájené slaniny, rozmarýn a veškeré koření. Slaninou můžeme také prošpikovat sušší části kuřete (např. prsa).
Kuře přikryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Poté kuře odkryjeme, poklademe plátky slaniny, zvýšíme teplotu na 200 °C, podlijeme vínem a dopečeme asi 20 - 30 minut dozlatova. Z výpeku odstraníme koření a šťávu rozmixujeme nebo přepasírujeme přes sítko.
Kuře ala bažant můžeme podávat s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.