Bramborové knedlíky
Ingredience
- brambory typu C: 300 g
- hrubá mouka: 60 g
- krupice: 70 g
- vejce: 1 ks
- ocet: 1 PL
- sůl: 5 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bramborové knedlíky - recept
Brambory uvaříme den předem ve slupce, druhý den je oloupeme a na dřevěné desce nastrouháme najemno. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, mezitím si vypracujeme těsto. Brambory osolíme, zasypeme moukou a krupicí, přidáme ocet a do důlku rozklepneme vejce. Rukama rychle, ale důkladně vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme bramborové knedlíky.
Bramborové knedlíky vložíme do vroucí vody a vařečkou zlehka podebereme, aby se nepřilepily na dno hrnce. Vaříme dle velikosti knedlíků asi 8 - 15 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.