Polévka Tom kha
Ingredience
- kuřecí prsa: 100 g
- kuřecí vývar: 200 ml
- kokosové mléko: 200 ml
- stonek citronové trávy: 1 ks
- listy kaffirové limety: 2 ks
- třtinový cukr: 2 KL
- rybí omáčka: 2 PL
- limetková šťáva
- chilli paprička
- čerstvý zázvor
- čerstvý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka Tom kha - recept
Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy. Koriandr nasekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme semínek a podélně překrojíme. Pokud polévku nechceme mít pikantní, můžeme chilli vynechat nebo naopak přidat.
Kuřecí vývar přivedeme k varu, do hrnce hodíme kuřecí maso, zázvor, citronovou trávu, chilli a kaffirové listy (pokud neseženeme, můžeme vynechat). Vaříme zhruba 5 minut. Poté vmícháme kokosové mléko, cukr a rybí omáčku a na mírném plameni vaříme dalším 5 minut. Na závěr polévku dochutíme limetkovou šťávou.
Polévku Tom kha podáváme s nasekaným čerstvým koriandrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.