Biskupský chlebíček
Ingredience
- hladká mouka: 150 g
- cukr moučkový: 150 g
- máslo: 150 g
- vejce: 4 ks
- prášek do pečiva: 0.5 ks
- rozinky: 50 g
- kandované ovoce: 100 g
- citronová kůra
- čokoláda nebo čokoládová poleva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Biskupský chlebíček – recept
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme ke žloutkům. Přisypeme nasekané rozinky a kandované ovoce a zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
Vymažeme a moukou vysypeme formu a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut. Párátkem nebo špejlí vyzkoušíme, zda je těsto upečené (nelepí se na špejli). Biskupský chlebíček potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme vychladnout.
Biskupský chlebíček můžeme udělat pokaždé jiný - poměr kandovaného ovoce můžeme upravit podle chuti. Také ho můžeme nahradit sušeným ovocem (meruňkami, švestkami…) a přidat i nasekané mandle nebo lískové ořechy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.