Krémová rybí polévka
Ingredience
- losos bez kůže: 200 g
- rybí vývar: 500 ml
- cibule: 1 ks
- menší brambory: 2 ks
- menší mrkev: 1 ks
- smetana ke šlehání: 60 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 PL
- petrželka nebo kopr: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krémová rybí polévka - recept
Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory a mrkev na menší kostičky. Na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. přidáme mrkev, brambory, krátce orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme asi 8 minut do poloměkka (podle velikosti kostek). Přidáme na větší kousky nakrájeného lososa a vaříme dalších asi 5 minut.
Asi čtvrtinu lososa, brambor a mrkve odložíme stranou a zbytek rozmixujeme dohladka. Zjemníme smetanou, přidáme nadrobno nasekanou petrželku nebo kopr, krátce prohřejeme a vrátíme zeleninu a lososa.
Krémová rybí polévka se podává s pečivem, které můžeme opéct v toustovači.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.