Polévka z mořských plodů
Ingredience
- mořské plody {125} g
- máslo {25} g
- mrkev {0,5}
- cibule {1}
- zeleninový vývar {500} ml
- bílé víno {125} ml
- smetana {50} ml
- hladká mouka {1} PL
- žloutek {1}
- petrželka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z mořských plodů – recept
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Přidáme víno, mouku rozmíchanou ve smetaně a přivedeme k varu. Žloutky rozšleháme a přidáme do směsi. Mořské plody propláchneme vařící vodou a dáme také do hrnce, necháme projít varem. Osolíme a opepříme podle chuti. Polévku z mořských plodů podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.