Cuketová omáčka
Ingredience
- cuketa: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek – stroužek: 1 ks
- zakysaná smetana: 200 ml
- sůl
- pepř
- oregano
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cuketová omáčka – recept
Cuketu (raději mladší) omyjeme a nastrouháme nahrubo, neloupeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Až cibule zesklovatí, přidáme cuketu, oregano, pepř, lehce osolíme a za občasného míchání orestujeme. Pokud je třeba, můžeme lehce podlít vodou, ale většinou pustí cuketa dostatek vody sama. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 10 minut doměkka. Přidáme zakysanou smetanu a omáčku rozmixujeme.
Cuketová omáčka je skvělá k těstovinám (ty navíc ještě posypeme parmazánem). Oregano můžeme nahradit koprem nebo bazalkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.