Slávky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
- síťka čerstvých slávek
- olivový olej: 2 PL
- máslo: 2 PL
- šalotka: 2 ks
- stroužek česneku: 4 ks
- bílé víno: 30 ml
- loupaná krájená rajčata: 300 g
- chilli paprička
- petrželová nať
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Slávky s rajčatovou omáčkou - recept
Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.
V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky, dva stroužky česneku. Zalejeme bílým vínem, osolíme a necháme zredukovat na polovinu. Do hrnce přidáme slávky, přiklopíme a zprudka vaříme, dokud se mušle neotevřou. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petželovou nať. Důkladně promícháme.
V menším hrnci nebo na pánvi zlehka na olivovém oleji orestujeme zbylý česnek, přidáme nakrájená rajčata, chilli papričku a zalejeme kapkou bílého vína. Rajčatovou omáčku asi 10 minut povaříme, aby se spojily chutě. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Slávky s rajčatovou omáčkou podáváme s rozpečenou bagetkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.