Paella s mořskými plody
Ingredience
- krevety: 10 ks
- slávky: 200 g
- kalamáry: 100 g
- rajčata: 2 ks
- rýže: 300 g
- rybí nebo zeleninový vývar: 800 ml
- olivový olej
- šafrán
- sůl
- pepř
- citron
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Paella s mořskými plody - recept
Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po chvíli přidáme syrovou rýži, kterou krátce osmahneme. Když rýže zesklovatí, přidáme rajčata a vývar. Vaříme 20 až 30 minut, zpočátku na prudkém, později na mírném ohni. Zhruba 10 minut před koncem vaření do směsi přidáme špetku šafránu.
Na rozpálený olivový olej dáme orestovat krevety z každé strany asi 3 minuty. Paella s mořskými plody bude zajímavější, když některé krevety před smažením vyloupeme a jiné necháme v celku. Opečené krevety uchováváme v teple.
Slávky uvaříme ve vodě nebo ve vývaru, dokud se neotevřou. Z čerstvých slávek vaříme pouze ty zavřené, ty, které se po uvaření neotevřou, vyhodíme. Uvařené slávky scedíme a společně s opečenými krevetami je položíme na hotovou paellu.
Paellu s mořskými plody můžeme dochutit trochou citronové šťávy a nasekanou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.