Ovesná kaše
Ingredience
- ovesné vločky {100} g
- mléko {250} ml
- med {2} PL
- skořice nebo perníkové koření
- na dozdobení banán, jablko, oříšky...
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ovesná kaše - recept
Ovesné vločky dáme spolu s mlékem a medem a skořicí nebo perníkovým kořením do rendlíku nebo malého hrnce a pomalu ohříváme. Mícháme, aby se ovesná kaše nespálila. Pokud je ovesná kaše moc hustá, přidáme trochu mléka nebo vody a krátce povaříme. Až získá ovesná kaše správnou konzistenci, dáme ji do hlubokého talíře nebo misky a dozdobíme čerstvým ovocem, oříšky, ořechovým nebo arašídovým máslem nebo čímkoliv dalším, co máme rádi.
Ovesná kaše se dá ochutit prakticky čímkoliv - dále třeba třtinovým cukrem, datlovým nebo javorovým sirupem, agáve sirupem, kakaem, posypat kokosem, přidat mák a citronovou šťávu, proteinový prášek, vaječný bílek aby byla kaše nadýchaná, nebo strouhané jablko či rozmačkaný banán.
Ovesná kaše se samozřejmě dá snadno připravit i ve veganské verzi, s použitím sojového, rýžového, ovesného nebo třeba makového či kokosového mléka.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.