Mexická tortilla s kuřecím masem
Ingredience
- pšeničné nebo kukuřičné tortilly: 4 ks
- kuřecí prsa: 200 g
- plechovka fazolí v tomatové omáčce: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- paprika: 1 ks
- rajče: 2 ks
- cheddar: 80 g
- avokádo: 1 ks
- limetka: 1 ks
- chilli paprička: 1 ks
- zakysaná smetana: 100 g
- koriandr
- sůl
- pepř
- řepkový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mexická tortilla s kuřecím masem - recept
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme na kousky nakrájenou červenou a zelenou papriku, kterou dusíme do změknutí. Mezitím si nakrájíme rajčata, červenou cibuli a chilli papričku. Ingredience přidáme do pánve a asi 3 minuty orestujeme spolu s paprikou. Zeleninu vysypeme do misky a dáme stranou. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudce osmažíme na pánvi. K masu přidáme fazole v tomatové omáčce. Do omáčky zamícháme připravenou zeleninu a směs dochutíme dle chuti šťávou z limetky a solí. Zhruba 5 minut necháme omáčku probublávat, aby se spojily chutě.
Mezitím si nastrouháme sýr cheddar, nakrájíme na kousky avokádo a v misce smícháme zakysanou smetanu se špetkou soli. Tortilly z obou stran lehce opečeme na pánvi nebo v kontaktním grilu. Na teplé tortilly naneseme připravenou směs, zasypeme kousky avokáda, cheddarem, přidáme koriandr dle chuti. Tortilly přeložíme napůl nebo je zabalíme.
Mexické tortilly s kuřecím masem ozdobíme limetkou, koriandrem. Mexické jídlo podáváme se zakysanou smetanou a případně některou z palivých mexických sals.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.