Vepřové rizoto s houbami
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 150 g
- vepřová kýta nebo panenka: 250 g
- čerstvé houby: 100 g
- zeleninový vývar: 250 ml
- suché bílé víno: 100 ml
- červená paprika: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- strouhaný parmezán: 2 PL
- petrželka: 1 PL
- máslo: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové rizoto s houbami - recept
Vepřové maso, očištěné houby a papriku nakrájíme na menší kousky, cibuli a jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli a bílou část jarní cibulky necháme zesklovatět na másle, které jsme nechali rozpustit v troše oleje. Přidáme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Přidáme naběračku vývaru a necháme dusit, až se vývar vsákne. Přidáme další naběračku a tak postupujeme až do vypotřebování vývaru a až je rýže měkká.
Na troše rozehřátého oleje zprudka orestujeme osolené a opepřené maso společně s houbami, paprikou a česnekem, zmírníme teplotu a dusíme doměkka. Rizoto, masovou směs a parmezán promícháme.
Vepřové rizoto s houbami posypeme petrželkou a natí z jarní cibulky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.