Bramborové krokety
Ingredience
- brambory: 500 g
- celé vejce: 1 ks
- žloutky: 1 ks
- máslo: 1 PL
- muškátový květ
- sůl
- strouhanka
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bramborové krokety – recept
Brambory omyjeme, očistíme a dáme vařit ve slupce. Po uvaření je oloupeme, osolíme a prolisujeme do mísy. Necháme vychladnout. Rozehřejeme si máslo a přidáme ho do brambor. Dále přidáme žloutky, lžíci strouhanky a koření a směs dobře promícháme. Vznikne nám bramborové těsto, ze kterého tvoříme krokety (jak velké chceme). Podle potřeby zahustíme ještě trochou strouhanky. Vejce si rozklepneme, rozšleháme a můžeme i trochu osolit. Krokety v něm obalíme. Po vajíčku je obalíme ještě ve strouhance a ve vyšší vrstvě oleje je smažíme asi 10 minut do zlatova. Bramborové krokety můžeme podávat s uvařeným špenátem nebo zelím, i jako přílohu k masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.