Švestkový sorbet
Ingredience
- zralé švestky bez pecek (půlené) cca : 20 ks
- mletá skořice : 1 PL
- voda cca : 250 ml
- krupicový cukr cca : 125 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Švestkový sorbet – recept
Nejprve si v hrnci svařte vodu s cukrem. Po cca deseti minutách získáte cukrový sirup, do kterého vložte vypeckované zralé švestky a také vsypte mletou skořici. Ovoce vařte na středním plamenu asi čtvrt hodiny, dokud se nerozvaří. Nakonec směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru a nechte zchladnout. Nakonec ovocnou směs vlijte do plastové misky, uzavřete a nechte mrazit alespoň na 60 minut. Vhodné je sorbet několikrát promíchat během mražení. Podávejte jako osvěžující pochoutku především v létě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.