Pomerančový sorbet s mátou
Ingredience
- pomeranče (šťáva z nich) : 6 ks
- pomerančová kůra (chemicky neošetřená) : 2 KL
- cukr krupice (nebo třtinový) : 250 g
- máta peprná (jemně nasekaná) : 1 PL
- studená voda : 300 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomerančový sorbet s mátou – recept
Začněte tím, že si v hrnci svaříte vodu s cukrem a nasekanou mátou. Po asi deseti minutách odstavte a nechte chladnout. Až bude sirup studený, vlijte do něj pomerančovou šťávu, vsypte kůru z pomeranče a promíchejte. Směs vlijte do plastové misky, uzavřete pečlivě a dejte zamrazit do mrazáku nejlépe přes noc. Použít samozřejmě můžete i zmrzlinovač, pokud nechcete na sorbet dlouho čekat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.