Grapefruitový sorbet s Campari
Ingredience
- grapefruitová čerstvá šťáva : 250 ml
- pomerančová čerstvá šťáva : 50 ml
- citronová čerstvá šťáva : 30 ml
- krupicový cukr : 100 g
- alkohol Campari : 40 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Grapefruitový sorbet s Campari – recept
Grapefruitovou, pomerančovou a citronovou šťávu vlijte do menšího hrnce a vsypte do ní krupicový cukr. Směs pak zahřívejte zhruba deset minut. Cukr se musí rozpustit. Následně sirup odstavte z plotny a nechte chladnout. Až bude studený, přidejte Campari, promíchejte a tekutinu přelijte do chladu vzdorné misky. Přiklopte a mrazte v mrazáku ideálně přes noc. Dobré je sorbet v pravidelných intervalech promíchávat. Nakonec podávejte jako letní osvěžení!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.