Losos s udon nudlemi
Ingredience
- udon nudle: 200 g
- filet z lososa: 300 g
- sezamový olej: 1 PL
- třtinový cukr: 1 KL
- olivový olej
- sójová omáčka: 6 PL
- miso pasta: 1 PL
- arašídové máslo: 4 PL
- česnek - stroužky: 2 ks
- čerstvý zázvor: 1 KL
- olivový olej: 2 PL
- chilli paprička: 1 ks
- jarní cibulka - stonek: 1 ks
- limeta: 1 ks
- čerstvý koriandr
- černý sezam
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Losos s udon nudlemi - recept
Filety z lososa zakápneme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a posypeme lžičkou třtinového cukru. Necháme lososa chvíli marinovat. Připravíme si omáčku. Do mixéru vložíme arašídové máslo, 5 lžic sójové omáčka, lžíci japonské miso pasty, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Omáčku důkladně rozmixujeme. Pokud by byla příliš hustá, zředíme ji trochou vody, aby omáčka pomalu stékala ze lžíce.
Podle návodu na obalu připravíme udon nudle. Uvařené nudle promícháme s arašídovou omáčkou a dochutíme šťávou z limetky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme filety z lososa. Smažíme prudce asi 30 sekund z každé strany. Lososa často otáčíme, protože bude mít tendenci se kvůli cukru přichytávat. Na talíř servírujeme udon nudle, smaženého lososa, zasypeme jarní cibulkou, chilli a čerstvým koriandrem. Nakonec zasypeme černým sezamem a podáváme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.