Smažený losos v trojobalu
Ingredience
- losos bez kůže: 300 g
- citron: 1 ks
- hladká mouka: 2 PL
- vejce: 1 ks
- strouhanka: 3 PL
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smažený losos v trojobalu - recept
Lososa naporcujeme, každý kousek osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Filety obalíme v hladké mouce, namočíme do osoleného rozšlehaného vajíčka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a lososa v něm při střední teplotě osmažíme z obou stran dozlatova.
Smažený losos v trojobalu se po usmažení může odložit na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk. Před podáváním ještě rybu pokapeme trochou citronové šťávy.
Diskuse k receptu: 3 příspěvky.