Bramborová omeleta
Ingredience
- vařené brambory: 3 ks
- vejce: 3 ks
- anglická slanina - plátky: 4 ks
- cibule: 1 ks
- smetana: 80 ml
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bramborová omeleta - recept
Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu zlehka opečeme, až pustí tuk, přidáme cibuli a necháme společně orestovat. Přidáme brambory, opět mírně opečeme. Vejce vyšleháme se smetanou, přidáme do pánve, dochutíme pepřem a solí. Omeletu během přípravy jednou v pánvi otočíme. Bramborová omeleta je hotová tehdy, až se srazí vajíčko. Můžeme ji nakrájet na jednohubky.
Bramborová omeleta může mít mnoho variací. Můžeme přidat např. rajčata, pórek, orestované houby, oblíbené bylinky atd.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.