Tyrolské knedlíky
Ingredience
- hrubá mouka: 60 g
- mléko: 125 ml
- velká vejce: 1 ks
- starší rohlíky: 4 ks
- slanina: 150 g
- sádlo: 1 PL
- petrželová nať: 1 PL
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tyrolské knedlíky - recept
Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostičky. Na sádle necháme orestovat slaninu, přidáme rohlíky a necháme společně orestovat. Smícháme s hrubou moukou, přimícháme mléko a rozšlehaná vejce. Osolíme, opepříme a do těsta zapracujeme trochu muškátového oříšku a nadrobno nasekanou petrželku. Vytvarujeme kulaté knedlíky. Tyrolské knedlíky vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme přibližně 12 - 15 minut podle velikosti knedlíků.
Tyrolské knedlíky se mohou podávat jako příloha k masu i jako hlavní jídlo, ke kterému se hodí kysané zelí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.